En marxa a l’IEI el tercer Seminari de Conservació i Protecció d’Enquadernacions

09/05/2024
Consta de tres sessions lectives que se celebraran al llarg del mes de maig sota l’organització del Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de la casa

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dijous, de la primera de les tres sessions lectives que formen el III Seminari de Conservació i Protecció d’Enquadernacions.

Es tracta d’una activitat organitzada pel Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’IEI que es desenvoluparà al llarg del mes de maig, atès que a la sessió d’avui la seguiran dos més, els dies 16 i 23 d’aquest mes.

Dirigida per Anna Ferran, aquesta proposta formativa aportarà les nocions bàsiques de les principals amenaces del patrimoni bibliogràfic, així com de la protecció i la conservació dels llibres i les enquadernacions. Durant la part pràctica, s’elaboraran diferents sistemes de protecció de conservació per diferents tipologies d’enquadernacions, que es realitzaran amb un kit de material individual per a cada alumne i amb material col·lectiu. També es donaran unes pautes per a la separació de teixells i altres elements afegits.