Els Premis ARC, que viatjaran per segon any consecutiu a Lleida el dia 29, presenten els nominats de la seva 31a edició

06/11/2023
La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, destaca la capacitat organitzativa de les comarques de Ponent, que li ha permès repetir com a seu

L’esdeveniment inclourà el ProArc, una jornada de treball per a professionals, empreses i administracions que compta amb la col·laboració de l’IEI i de la Diputació de Lleida


Els Premis ARC han presentat aquest dilluns, al Teatre de la Llotja de Lleida, els nominats a endur-se els guardons d’aquest 2023 de la indústria musical en directe, en una edició, la 31a, que per segon any consecutiu viatjarà a la capital del Segrià, que serà l'amfitriona amb un objectiu clar: descentralitzar i equiparar culturalment el territori català per garantir l’accés a la cultura per igual a tota la societat catalana. Així doncs, el 29 de novembre vinent tindrà lloc la gala dels Premis ARC 2023 al Teatre de la Llotja.

L’acte d’avui ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, de Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de la Paeria, i de Raquel Bassas, presidenta de l’Associació ARC, que han revelat els noms dels qui opten als diferents guardons en les 12 categories que es premiaran en aquesta edició.

En la seva intervenció, Estefania Rufach s’ha felicitat pel fet que els premis tornin a viatjar fora de Barcelona, una fita que es va produir per primer cop en vint anys d’història en la passada edició, i ha celebrat que ho tornin a fer a Lleida.

Aquest fet denota, segons Estefania Rufach, que les terres de Ponent disposen del talent, dels espais i de la projecció suficients per acollir esdeveniments d’aquest magnitud, així com d’una provada capacitat organitzativa, fins al punt que s’ha mostrat oberta a que, en el futur, puguin visitar-nos altres celebracions de la mateixa o de superior magnitud, ha acabat la vicepresidenta de l’IEI.

Rufach també ha destacar que, al marge de la gala dels premis, i també amb la finalitat de contribuir en el desenvolupament del sector de la música en directe i de la cultura al nostre país, enguany ARC tornarà a organitzar, de forma paral·lela als premis i durant el matí al Palau de Congressos de la Llotja, el ProArc 2023, una jornada de treball amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació. L’objectiu d’aquesta jornada serà posar en contacte directe els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l’administració pública local. També es vol potenciar la contractació artística a la província de Lleida, generar activitat econòmica en el territori i oportunitats de negoci per als artistes, les empreses del sector i tota la seva cadena de valor.

Degut a l’èxit d’aquesta jornada l’any passat, enguany es repetirà però amb algunes novetats: en primer lloc, s’ha convidat a participar de les diferents activitats l’Asociación de Representantes Técnicos del Espectáculo (ARTE), que és l’associació homòloga d’ARC a tot l’Estat. Gràcies a aquesta invitació, les oficines de management, els representants, els promotors públics i els privats, podran compartir i conèixer la oferta artística més àmplia i variada de tot el territori català.

D’altra banda, també s’han programat tres conferències divulgatives a càrrec de la Direcció General de Política Cultural, una altra de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la societat d’Artistes Intèrprets i Executants d’Espanya (AIE) i, finalment, una xerrada que correrà a càrrec d’un dels patrocinadors i participants al ProARC.

Aquesta jornada, juntament amb la celebració dels Premis ARC, suposarà un punt de trobada entre artistes, professionals, mitjans de comunicació, entitats, patrocinadors, institucions públiques i empreses que donen vida a la música del nostre territori.

Pel que fa als nominats, la nova edició dels Premis ARC compta amb una gran varietat de noms que, entre d’altres categories, opten a guanyar el reconeixement a la millor programació musical, a l’artista revelació, a la millor gira, al millor programa musical,… En definitiva, una llista que posa en valor les iniciatives més destacades relacionades amb la indústria de la música del directe de Catalunya. Les votacions les duran a terme els membres de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) i els guanyadors es donaran a conèixer durant la gala dels Premis el dia 29 a la Llotja.

 

CATEGORIES I NOMINATS PREMIS ARC 2023
 

ARTISTA O GRUP REVELACIÓ

Triquell

La Cosina

Mushkaa

Flashy Ice Cream

 

MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP DE JAZZ, MÚSICA CLÀSSICA O MÚSICA TRADICIONAL

Les Anxovetes

Alba Careta

Lucia Fumero

Irene Reig

 

MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP D'AUTORIA PRÒPIA

The Tyets

Las Migas

Mojinos Escozíos

Buhos

 

MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP PER A PÚBLIC FAMILIAR

El Pot Petit

La gira dels 25 - Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band

Els Atrapasomnis

La Tresca i la Verdesca

 

MILLOR GIRA DE GRUP DE VERSIONS O TRIBUTS

Les Que Faltaband

La Mitjanit

Miquel del Roig

Los 80 principales

 

MILLOR GIRA D'ORQUESTRA O GRUP DE BALL

Orquestra Internacional Maravella

Orquestra Selvatana

Orquestra “La Saturno”

Cafè Trio

 

MILLOR GIRA INTERNACIONAL D’ARTISTA O GRUP

Che Sudaka

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO)

La Pegatina

Love Of Lesbian

 

MILLOR PERIODISTA O PROGRAMA MUSICAL

Els Experts

Allò Que No Sona

Nando Cruz

Xavier Cervantes

 

MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR

Festes del Tura

Fires de Sant Narcís

Festes de Santa Tecla

Festes de Mollet del Vallès

 

MILLOR PROGRAMACIÓ D'ESPAI MUSICAL O SALA DE CONCERTS

New Fizz (Barcelona)

Nova Jazz Cava (Terrassa)

La Deskomunal (Barcelona)

El Foment (Girona)

 

MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL I/O CICLE DE CONCERTS DE MITJÀ O GRAN FORMAT

Festival de la Porta Ferrada

Festival Jazz Terrassa

Festival Paupaterres Tàrrega

Festival Jardins de Terramar

 

MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL I/O CICLE DE CONCERTS PETIT FORMAT

Magnífic Fest

Festival Accents

NEU! Festival

Festival Càntut. Cançons de tradició oral