Els pòdcasts radiofònics Sons occitans i País Invisible protagonitzen la sessió de cloenda d’Òc Cultura 2023 a l’IEI

27/10/2023
El festival ha ofert tres jornades que han tingut com a eix la cultura, la història i la llengua occitanes


Òc Cultura 2023 ha abaixat el teló aquest divendres amb una proposta força original, consistent en una fusió de pòdcasts occitans “a la fresca”, amb País Invisible i Sons occitans.

L’activitat ha tingut com a escenari el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, entitat que impulsa el festival des de la seva Secció d’Occità Aranès. La proposta ha fusionat, com s’ha dit, dos dels pòdcasts occitans de més èxit. D’una banda, Sons occitans, pòdcast musical en aranès capitanejat per Anna Geli que dona veu a la música occitana i als protagonistes de la cultura d’òc; i, de l’altra, País Invisible, Premi Sonor 2023 i guanyador del Concurs de Joves Influenciadors de l’Euroregió 2023, que compta al capdavant amb Ferriol Macip, Zep Armentano i David Valls.

Aquesta jornada ha servit com a colofó a Òc Cultura 2023, un festival que enguany ha arribat a la seva tercera edició, proposant com és habitual un viatge a través de la cultura, la història i la llengua occitanes. Enguany ha tingut com a lema ‘En quin mirall es mira la cultura occitana?’. Durant les dos sessions anteriors, Òc Cultura va oferir, a la primera, el concert ‘La vida’ del cantautor occità Eric Fraj, i a la segona, una xarrada humorística titulada ‘Désolé, monsieur, non i pogui hèr arren’ (‘Ho sento, senyor, no puc fer-hi res’), a càrrec de Ferriol Macip.