Elle León, Asori, Carles Viarnès, Jazz Pretenders i Selva Nua formaran el cartell de la 13a edició del cicle ‘Música sota les Estrelles’ del Parc Astronòmic del Montsec

21/07/2023
 L’esdeveniment, que se celebrarà del setembre al desembre, s’ha presentat aquest divendres a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’experiència combina la música en directe amb l’observació astronòmica sota el cel nocturn únic d’Àger i amb cinc concerts d’estils variats

Aquesta edició serà la primera en què s'utilitzarà el nou sistema digital del planetari amb imatges en alta resolució que acompanyen els concerts i que s’incrementa l’aforament


El cicle ‘Música sota les Estrelles’ del Parc Astronòmic del Montsec ampliarà enguany les seves propostes, passant de quatre a cinc concerts. L’esdeveniment, que se celebrarà de setembre a desembre, s’ha presentat aquest divendres a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i, com sempre, mirarà d’unir astronomia i música.

L’acte d’avui ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Estefania Rufach; del director del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas; i de l'alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués. També hi han assistit el conseller del Consell Comarcal de la Noguera, Jaume Monfort, i representants de la Casa de la Música Terres de Lleida-Orfeó Lleidatà, entitat que col·labora amb l’organització de l’esdeveniment.

‘Música sota les Estrelles’ és un dels plats forts del Parc Astronòmic del Montsec. Enguany arribarà a la seva 13a edició i es durà a terme de setembre a desembre. Inclou la visita al parc i un espectacle musical d’artistes, grups i cantautors catalans, de manera que es combina música amb astronomia en un dels cels més foscos de Catalunya i a un preu assequible (20€). De tots els espectacles se n’oferiran dos sessions.

Salvador J. Ribas ha destacat que el cicle “és una oportunitat per combinar valors culturals com l’astronomia i la música, de manera que es genera una combinació entre els dos ‘actors’ de l’espectacle (música i cel)”. És també una oportunitat per al municipi d’Àger de “gaudir de músics de primer nivell”, i també ha recalcat que “aquesta edició serà la primera en què utilitzarem el nou sistema digital del planetari en alta resolució, per tant, les imatges amb què acompanyarem la música seran de major qualitat que mai”. Ribas també ha explicat que l’aforament augmenta i que la nova sala permet acollir una 80 de persones, prop d’una vintena més que abans. Així, un dels nous reptes serà tornar a omplir la sala en tots els concerts, com s’ha fet en les darreres edicions, però augmentant el nombre d’entrades.

Sota l'espectacular cúpula de 12 metres de diàmetre de l'espai conegut com l'Ull del Montsec, els visitants tindran l'oportunitat d'apreciar la música d'artistes i grups catalans o residents a Catalunya en un entorn realment excepcional. Cada concert, amb una durada de 45 minuts, estarà seguit de sessions d'observació del cel al parc de telescopis, permetent als assistents explorar les meravelles de l'univers després de gaudir de la música en directe.

Entrant més en detall en la programació, el cicle es posarà en marxa el 9 de setembre amb el grup d’art-rock Elle León i l’espectacle ‘The Musical’. ‘Música sota les estrelles’ seguirà el 14 d’octubre amb el grup d’indie pop-rock Asori i l’espectacle ‘Misteri, amor i naus espacials’.

El 28 d’octubre serà el torn per a Carles Viarnès, que oferirà l’espectacle ‘Hyper_0’ amb la seva música electrònica-contemporània. Agafarà el relleu l’1 de novembre Jazz Pretenders amb l’espectacle ‘Jazz goes to the Stars’. La cloenda tindrà lloc el 9 de desembre i anirà a càrrec del pop-soul de Selva Nua i el seu espectacle ‘Nuvolosa’. Varietat de veus, doncs, i de propostes per a un cartell que abasta força estils.

Amb el cicle ‘Música sota les estrelles’, el Parc Astronòmic del Montsec convida, doncs, a descobrir la grandesa del cel nocturn a Catalunya i a gaudir de les meravelles de l'univers al ritme de la música.

Sobre el Parc Astronòmic del Montsec

Situat al municipi d'Àger i propietat d’FGC Turisme, el Parc Astronòmic del Montsec és reconegut mundialment per oferir un cel nocturn excepcionalment fosc, proporcionant un entorn ideal per a l'observació de les estrelles. Amb el suport del Govern de Catalunya i altres col·laboradors, l'Astronòmic s'ha convertit en un referent internacional en l'àmbit de l'astronomia, promovent la divulgació científica i l'educació relacionada amb l'espai i l'univers.

Amb una ubicació privilegiada i un cel nocturn de qualitat excepcional, el Parc Astronòmic del Montsec ofereix una àmplia varietat d'activitats diürnes i nocturnes per a tots els públics. Des de serveis de recerca i formació fins a activitats de divulgació científica, el Parc Astronòmic és considerat el principal centre d'astronomia de Catalunya i ha estat reconegut per la UNESCO com a Reserva i Destinació Turística Starlight.

Podeu consultar tota la programació i comprar les vostres entrades a: www.parcastronomic.cat.