El tercer Seminari de lectura i transcripció de documents, des d’avui i fins al dia 18 a la Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

09/11/2021
L’activitat s’ha estructurat en quatre sessions lectives que tindran al capdavant un equip docent format per Núria Preixens i Guillem Roca

La Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en col·laboració amb la Secció de Geografia i Història, ha organitzat el III Seminari de lectura i transcripció de documents, que s’ha posat en marxa aquest dimarts.

L’activitat s’ha estructurat en quatre sessions lectives durant aquest mes de novembre, concretament els dies 9, 11, 16 i 18, sempre de 17.00 a 18.30 hores a la Biblioteca de l’IEI. L’equip docent està format per Núria Preixens i Guillem Roca.

La primera sessió, celebrada avui, ha tingut lloc excepcionalment al despatx de vicepresidència, i ha estat d’introducció a la paleografia, tot incidint en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents. Durant les tres sessions restants, es realitzaran transcripcions de diferents pergamins que han estat escollits i aquestes s’implementaran al repositori de la Biblioteca.