El teòleg Ramon Prat i la psicopedagoga Anna M. Agustí signen a l’IEI la sessió de cloenda del cicle de conferències de l’IREL

11/04/2024
 

Han parlat sobre ‘Amatents a l’escolta de Déu’ en una xerrada que ha estat la darrera de les set que han format el programa

 

El cicle de conferències de l’IREL (Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida) per aquest curs 2023-2024 ha arribat aquest dijous al seu punt final amb la xarrada que el teòleg Ramon Prat i la psicopedagoga Anna M. Agustí han ofert sobre el tema ‘Amatents a l’escolta de Déu’, en un acte que s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Aquesta ha estat la sessió de cloenda d’un cicle que, des que es va posar en marxa el passat 2 de novembre, ha ofert set conferències sobre el tema ‘Aprendre’. L’última conferència havia d’anar a càrrec del teòleg Teodor Suau, però hi ha hagut canvis d’última hora. L’organització del cicle ha tingut al capdavant l’IREL amb el suport de la UdL, l’IEI, la Diputació de Lleida i la Fundació Joan Maragall, tot plegat sota la coordinació de Joan Busqueta, David Jou, Josep Maria Forné, Manel Mercadé i Ramon Prat. En aquesta edició s’han volgut plantejar, entre d’altres qüestions, d’on aprenem i per què aprenem els humans, més enllà de l’aprenentatge que rebem en l’entorn familiar i escolar de la infància i la joventut.

De les set sessions programades, la primera va tenir com a escenari la Sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida, mentre que les tres següents es van celebrar a la seu de l’IREL i les tres darreres han tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI. La lliçó inaugural va anar a càrrec del professor i filòsof Gregorio Luri, que va parlar sobre ‘Aprendre de la vida’, mentre que els altres ponents han estat la psicòloga Natàlia Méndez (‘Aprendre del sofriment’), la sociòloga Maria José Rosell (‘Aprendre dels pobres’), la pediatra i psicòloga Montse Esquerda (‘Aprendre a conviure’), la pedagoga Mar Galceran (‘Aprendre a estimar’), el professor de filosofia Joan Ordi (‘Aprendre a pensar’) i, a la cloenda d’avui, el teòleg Ramon Prat i la psicopedagoga Anna M. Agustí i ‘Amatents a l’escolta de Déu’.