El Seminari de lectura i transcripció de Documents posa en marxa la seva sisena edició a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

16/11/2023
Avui ha ofert una sessió d’introducció a la paleografia, i a les dos jornades restants es realitzaran les transcripcions dels diferents pergamins escollits i s’implementaran al repositori de la Biblioteca

La Biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha organitzat, en col·laboració amb la Secció de Geografia i Història de la casa, la sisena edició del Seminari de lectura i transcripció de Documents, una activitat que s’ha posat en marxa aquest dijous a l’Aula Magna de l’IEI.

La d’avui ha estat la primera de les tres sessions lectives mitjançant les quals s’ha estructurat el seminari. Les dos següents tindran lloc els dies 23 i 30 d’aquest mes de novembre, sempre amb el mateix horari (de 16.30 a 18.30 hores) i al mateix escenari, l’Aula Magna.

Amb Núria Preixens al capdavant de l’equip docent, la jornada d’avui s’ha destinat a realitzar una primera sessió d’introducció a la paleografia tot incidint en el coneixement de les abreviatures i en la datació de documents. Durant les dues sessions restants, es realitzaran les transcripcions dels diferents pergamins escollits i s’implementaran al repositori de la Biblioteca.