El pianista Daniel Ligorio tanca el periple del Festival Musiquem Lleida pel Pati de l’IEI

08/10/2022
Organitzat per la Coral Shalom, el certamen acabarà el diumenge 16 amb el Concert de Cloenda a l'Auditori Enric Granados



El Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha viscut aquest dissabte el darrer dels dos concerts que tenia programats dins la XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida, a càrrec del pianista Daniel Ligorio. La primera de les actuacions va ser el concert inaugural, que va oferir aquest divendres el guitarrista Raúl Viela.

Ligorio està considerat per la crítica i el públic com un dels pianistes de més projecció del panorama nacional, havent ofert recitals sol i amb orquestra a les sales i els festivals més prestigiosos del país amb gran èxit de crítica i públic.

Ha construït una carrera de gran projecció a través de premis que ha obtingut com a solista i com a component de diferents grups de cambra, que li han obert les portes d'importants gires de concerts tant a Europa com a Amèrica. Els seus recitals com a solistes, amb orquestra o amb formacions com el Trio LOM i el Trio Arriaga, a les sales i els festivals més prestigiosos del país han estat aclamats per la crítica i el públic.

A més, ha estat acompanyat per orquestres com les simfòniques de Sevilla, Màlaga, Còrdova, Gulbenkian de Lisboa, RTVE i OBC, entre d'altres, així com les orquestres de cambra de Berlín, Empordà, Camera Musicae, Franz Liszt de Budapest o Terrassa 48. En els darrers anys ha intervingut en projectes com l'estrena internacional del 'Concert per a dos pianos i orquestra Juventus' d'Antón García Abril o enregistraments com la integral pianística de Manuel de Falla i diversos discos amb música de Turina o Gershwin, entre altres compositors.

La XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida acabarà diumenge 16 d'octubre a l'Auditori Enric Granados amb el Concert de Cloenda 'Requiem in Paradiso'. Aquest es repetirà el diumenge 30 d'octubre a la parròquia Sant Jaume d'Arbeca i el diumenge 6 de novembre al Teatre l'Amistat de Mollerussa. Organitzat com és habitual per la Coral Shalom, el Festival Musiquem Lleida ofereix enguany 11 concerts en set espais de la ciutat de Lleida.