El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs torna a escenificar l’ou com balla, una de les imatges icòniques de la cultura catalana

30/05/2024
El Patronat del Corpus de Lleida celebra aquesta tradició en el marc de la festivitat del Corpus

 

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha tornat a escenificar aquest dijous una de les imatges més tradicionals de la cultura catalana en motiu de la festivitat del Corpus, com és l’ou com balla, una iniciativa del Patronat del Corpus de Lleida.

La imatge serveix com a preludi de la celebració del Corpus de diumenge vinent, i deixa l’estampa típica de l’ou com balla a la font del Pati de l’IEI aquest dijous i divendres. El Pati del IEI estarà obert a tota la ciutadania durant les dos jornades de 10.00 a 14.00 i de 17.30 a 20.30 hores per tal que tothom pugui gaudir de l’espai més emblemàtic de la casa, el Pati, i d’aquest símbol d’identitat de la cultura popular de casa nostra, com és l’ou com balla. Cal recordar que l’ou com balla és una tradició que consisteix a col·locar un ou buit sobre el raig d'aigua del brollador de la font, de manera que giravolti sense caure. La font es guarneix amb flors i altres elements primaverals.

Pel diumenge, dia de celebració del Corpus, s’ha previst la confecció de les catifes florals al llarg de l’Eix Comercial (entre la plaça Paeria i el carrer Cavallers). Està previst que 65 voluntaris realitzin 17 catifes diferents, en les que es treballarà des de les 6 del matí, amb, aproximadament, 3 tones de flors, serradures de colors, farines i altres materials. La catifa més gran es confeccionarà a la plaça Paeria i representarà l’escut de la ciutat. A més, l’Àliga de Lleida tornarà a ser la protagonista del seguici i la processó de Corpus amb els seus balls de respecte (a les 13?h a la Paeria i a les 20 h a la Catedral).