El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs se submergeix en el 18è Musiquem Lleida! de la mà del piano d’Oksana Shymanska

06/10/2023
El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs se submergeix en el 18è Musiquem Lleida! de la mà del piano d’Oksana Shymanska


L’espai repetirà com a escenari aquest dissabte amb una doble proposta: al matí, amb Alberto Reguera (violí) i Marc Piqué (piano), i a la tarda, amb el Cor de dones de la UiB (Universitat de les Illes Balears)

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha esdevingut aquest divendres un dels escenaris del Musiquem Lleida! amb el concert que ha ofert la pianista ucraïnesa Oksana Shymanska, i que ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach.

La d’enguany és la 18a edició del Musiquem Lleida!, un esdeveniment organitzat per la Coral Shalom que se celebra aquest cap de setmana en diferents escenaris de la ciutat oferint onze propostes musicals provinents de Catalunya, Espanya i diversos països europeus. En el cas del Pati de l’IEI, l’espai repetirà com a escenari aquest dissabte amb una doble proposta: al matí (11.30 hores), amb el concert que oferiran Alberto Reguera (violí) i Marc Piqué (piano), i a la tarda (18.00 hores), amb el Cor de dones de la UiB (Universitat de les Illes Balears).

Aquest divendres, el públic que s’ha aplegat al Pati de l’IEI ha pogut gaudir de l’actuació d’aquesta pianista nascuda el 1987 a Lviv (Ucraïna) i que va començar els seus estudis de piano amb Tetyana Aleksandrova i Lyudmila Zakopets al Liceu Municipal de Música Solomiya Krushelnytska. El 2009, Oksana Shymanska va obtenir el títol superior i el màster d’interpretació a l’Academia Nacional de Música de Lviv. Posteriorment, es va traslladar a Catalunya, on va cursar el màster d’interpretació de música espanyola a l’Acadèmia Marshall de Barcelona amb Carlota Garriga.

Oksana Shymanska ha rebut classes magistrals de Maria Jo?o Pires, Luis Fernando Pérez, Marta Zabaleta, Narcis Bonet i Volodymyr Vinnytskiy. A més, ha participat en diversos festivals internacionals de música clàssica a Ukraïna, Catalunya i a les ciutats d’Erfurt, Weimar (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Londres i Manchester (Regne Unit). El 2023 va sortir el seu debut discogràfic, ‘Travessia’, amb obres de compositors catalans per a piano sol.