El Pati de l’IEI recorda un any més els absents en la celebració de l’acte institucional del Dia Memorial de la Sida

01/06/2023
Ha inclòs la lectura del manifest a càrrec d’Anna Rafel, la lectura dels noms de les persones que ens han deixat i una actuació musical

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat, un any més, l’escenari de l’acte institucional de la commemoració internacional del Dia Memorial de la Sida, que en aquest 2023 arriba a la seva 30a edició.

Organitzat per Antisida Lleida, durant l’acte s’han recordat aquelles persones que han mort arran d'aquesta malaltia durant tots aquests anys, mostrant als seus familiars, companys i companyes i a la societat en general que encara segueixen en el nostre record. L’acte institucional ha constat de la lectura del manifest del Dia Memorial de la Sida, a càrrec d’Anna Rafel, de l’associació Antisida Lleida, i la lectura dels noms de les persones que ens han deixat, a més d’una actuació musical a càrrec d'Anna Borrego i Josep Cambray.

Prèviament, i al llarg de tot el dia, al davant de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i de la Catedral de Lleida s’ha instal·lat l’exposició ‘Tapissos dels noms’, amb els tapissos confeccionats a mà per les famílies i amics/gues, cedits pel Museu d'Història de Catalunya. A més, hi havia un estand informatiu de la Fundació Antisida Lleida.