El Pati de l’IEI projecta a la ciutadania la millor música amb un dels concerts dels semifinalistes del Concurs Ricard Viñes

02/07/2021
El recital ha servit per materialitzar el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida a un dels certàmens musicals de més relleu dels que es fan a la capital del Segrià.


El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat aquest divendres l’escenari d’un dels concerts dels semifinalistes del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, certamen musical que se celebra des de dimecres i fins demà. Al concert hi ha assistit el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy.

El concert ha suposat la fusió entre un dels espais més emblemàtics de la ciutat, el Pati de l’IEI, amb un dels esdeveniments musicals de més renom dels que se celebren a la capital del Segrià, com és aquest concurs que enguany arriba a la seva 24a edició i que, com és habitual, compta amb el suport de l’IEI i de la Diputació de Lleida. Cal recordar que, aquest mateix divendres al vespre, els semifinalistes del concurs oferiran un altre concert en un altre punt força reconeixible de Lleida com és la plaça de la Sardana de la Seu Vella, de manera que la ciutadania ha tingut l’oportunitat de gaudir, en viu i de manera gratuïta, de la millor música en dos indrets de referència.

El Concurs de Piano Ricard Viñes va dedicar els dos primers dies (dimecres i dijous) a les proves semifinals, a les que hi van accedir els 13 dels 34 participants en el certamen que havien superat les audicions virtuals, i que han estat els protagonistes dels concerts d’avui. La final del concurs se celebrarà aquest dissabte a les 19.00 hores a la Sala Simfònica de l’Auditori Enric Granados, on cadascun dels tres finalistes interpretarà un dels més bells concerts escrits per a piano acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Víctor Pablo Pérez.