El Pati de l’IEI, escenari del concert inaugural del 17è Festival Musiquem Lleida, a càrrec del guitarrista Raúl Viela

07/10/2022
Aquest dissabte (18.00 hores), l'Institut d'Estudis Ilerdencs repetirà com a seu amb l'actuació del pianista Daniel Ligorio

El certamen se celebrarà al llarg d'aquest cap de setmana, tot i que el concert de cloenda es farà el diumenge 16



El Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat l'escenari, aquest divendres, del concert inaugural de la XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida, que ha anat a càrrec del guitarrista Raúl Viela.

L'auditori present a l'IEI ha pogut gaudir de l'actuació de Raúl Viela, que és Titulat Superior de guitarra pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid, a més de llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de La Rioja, i amb un màster en Recerca Musical per la Universitat Internacional de València.

Aquest guitarrista d'Osca és també fundador, subdirector i membre del consell gestor i científic de l'Institut Gaspar Sanz (Centre d'Estudis Musicològics). Ha realitzat concerts en més d'una vintena de països d'Europa, Àfrica, Amèrica del Nord i Orient Mitjà. La seva música ha sonat per a tota mena de públic, des de països on mai s'havia escoltat la guitarra clàssica fins a la seva actuació per a la Cap d'Estat del Canadà. Ha obtingut nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals.

La XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida se celebra des d'avui i durant tot el cap de setmana (8 i 9 d'octubre) i fins al diumenge 16, quan tindrà lloc el Concert de Cloenda. El certamen d'enguany, organitzat com és habitual per la Coral Shalom, oferirà 11 concerts en set espais de la ciutat de Lleida: el Pati de l'IEI, la plaça Paeria, la Seu Vella, el Museu de Lleida, el Rectorat de la UdL, la plaça Ricard Vinyes i l'Auditori Enric Granados, on tindrà lloc el Concert de Cloenda 'Requiem im Paradiso'. Aquest es repetirà el diumenge 30 d'octubre a la parròquia Sant Jaume d'Arbeca i el diumenge 6 de novembre al Teatre l'Amistat de Mollerussa.

Pel que fa a l'IEI, al marge del concert d'avui, repetirà com a escenari demà dissabte (18.00 h) en acollir l'actuació del pianista Daniel Ligorio.