El Pati de l’IEI, escenari de la prèvia de la final del Concurs de Piano Ricard Viñes amb els concerts dels tres semifinalistes  

30/06/2023
El primer recital ha tingut lloc aquest matí, mentre que els altres dos se celebraran aquesta tarda, en tots els casos amb entrada gratuïta

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull aquest divendres els concerts que oferiran a la ciutadania els semifinalistes del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que enguany arriba a la seva 25a edició.

El primer dels concerts ha tingut lloc aquest matí, mentre que els altres dos es faran aquest divendres a la tarda, a les 18.00 i a les 19.30 hores, també al Pati de l’IEI i amb entrada gratuïta. Els tres finalistes han estat escollits pel jurat en les proves eliminatòries celebrades el dimecres i el dijous a l’Auditori Enric Granados. L’Auditori serà també l’escenari de la final, que se celebrarà demà dissabte (19.00 hores) i en què els finalistes actuaran acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Néstor Bayona. La final es farà amb un concert en què els participants hauran d’escollir entre un seguit de composicions –prèviament triades pel jurat– de Beethoven, Chopin, Grieg, Liszt, Mozart, Rakhmaninov, Ravel, Schuman i Txaikovski.

Cal destacar que el guanyador/a s’endurà com a premi 12.000€ i concerts l’Orquestra Simfònica del Vallès a Barcelona (Palau de la Música) i Lleida; el segon rebrà 6.000€ i un concert de piano a l’Auditori de Lleida; i el tercer, 3.000€ i un concert a l’Auditori. Hi haurà també un Premi Especial al millor participant espanyol –consistent en un concert de piano a l’Auditori– i tots els semifinalistes rebran la quantitat de 200€.