El Museu de Lleida acull un seminari del projecte ‘El Patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial’

12/02/2022
La jornada ha aplegat una desena d’entitats de les comarques lleidatanes sota l’organització de la Secció de Sociologia i Educació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Una desena d’entitats de les comarques lleidatanes que treballen al voltant del patrimoni cultural i natural han participat aquest dissabte en un seminari de treball celebrat al Museu de Lleida, una activitat emmarcada dins el projecte ‘El Patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial. La dimensió educativa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en relació amb el patrimoni’.

Aquest projecte està impulsat per la Secció de Sociologia i Educació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i té com a objectiu principal potenciar la transformació de les pràctiques educatives de les entitats que hi participen, de manera que puguin ser alineades amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. El projecte compta amb l’assessorament especialitzat de Gemma Carbó i Roser Servalls, directora i tècnica d’educació, respectivament, del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

La celebració d’aquest seminari suposa l’inici de la segona fase del projecte, que es desenvolupa des del 2019. En aquesta segona fase, el repte és passar del coneixement teòric dels ODS a l’aplicació pràctica, aprofundint en els objectius d’aprenentatge específics dels ODS i com aquests es poden incorporar a les pràctiques educatives. Està previst realitzar un segon seminari de treball amb les entitats, organitzar una jornada oberta al públic i crear una publicació que reculli tota l’experiència del projecte.