El monestir d’Avinganya torna a obrir les portes als visitants aquest cap de setmana

04/02/2022

El monestir d’Avinganya torna a obrir les seves portes aquest cap de setmana amb els horaris habituals d’anteriors temporades. Així els visitants podran accedir-hi de 10.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores cada primer i tercer dissabte i diumenge de mes.

La previsió és que, coincidint amb la floració, el monestir obri tots els caps de setmana inclosos entre els dies 19 de febrer i el 20 de març, també amb horaris de 10.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores.

El mes d’agost restarà tancat, mentre que a l’octubre, a més del primer i tercer cap de setmana, s’obrirà el segon cap de setmana amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni.

El visitant podrà conèixer la història del primer temple trinitari de la Península Ibèrica a través de les seves dependències i la projecció d’un audiovisual, aprofitant la bellesa del paisatge de l’entorn del monestir.

El convent (s. XIII-XIX) va ser reformat per primera vegada per la família Montcada durant el segle XIV, i posteriorment, en època barroca (s. XVII). Destaquen també les restes àrabs com a precedent agropecuari del vell monestir.