El Monestir d’Avinganya obre les portes per la floració els caps de setmana de març

23/02/2024
El proper dia 9 de març el convent serà un dels escenaris del festival de música Cruïlla Baix Segre. Durant aquella jornada els visitants no assistents al concert podran visitar el claustre del Monestir, però no l’església

El Monestir d’Avinganya obrirà les seves portes de forma excepcional amb motiu de la floració tots els dissabtes i diumenges de març, en horari de matí i tarda (de les 10.30 a les 13.30 h i de les 15.30 a les 18.30 h.). Com a novetat d’enguany, el convent es convertirà el proper 9 de març en un dels escenaris del festival de música Cruïlla Baix Segre. Per aquesta raó, només aquell dia i de forma puntual, els visitants no assistents al concert podran visitar el claustre del Monestir, però no la seva església.  

Durant la resta de l’any, el Monestir seguirà obrint les portes el primer i tercer cap de setmana de cada mes, en horari de matí (de 10.30 a 13.30 h.). Recordem també que, amb motiu de Setmana Santa, el monestir també obrirà el 29 de març, dia de Divendres Sant.

El mes d’agost, tal com ja s’ha fet fins ara, les visites al convent restaran tancades. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva.

Durant la visita, els assistents podran conèixer la història del primer temple trinitari de la Península Ibèrica a través de les seves dependències i la projecció d’un audiovisual, aprofitant la bellesa del paisatge i de la floració de l’entorn del monestir. 

El convent (s. XIII-XIX) va ser reformat per primera vegada per la família Montcada durant el segle XIV, i posteriorment, en època barroca (s. XVII). Destaquen també les restes àrabs com a precedent agropecuari del vell monestir.