El Mercat Barroc d’Aitona torna el 21 de maig consolidat com una de les propostes culturals de caràcter històric de referència

04/05/2023
 

La Cursa Embarrocat, música, espectacles amb falcons, parades amb productes gastronòmics de proximitat, jocs infantils, el ball barroc i les visites a Sant Antolí i a Sant Gaietà formen part de les propostes d’enguany

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació d’una nova edició del 19è Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, que se celebrarà el 21 de maig en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà i que inclourà com a principals reclams la IV Cursa Embarrocat, música, espectacles amb falcons, parades amb productes gastronòmics de proximitat, jocs infantils, el ball barroc i les visites a Sant Antolí i a Sant Gaietà.

L’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy; de la diputada i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; del regidor Eusebi Valera, així com de representants de la organització de la Cursa Embarrocat. També hi han participat dos voluntàries vestides de l’època.

La presentació ha anat a càrrec del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, que ha felicitat als organitzadors per totes les edicions celebrades i ha convidat a tothom a participar en aquesta 19a edició. Així, ha remarcat que en aquest mercat hi podem trobar gastronomia, cultura i esports.

Rosa Pujol ha fet una crida a la participació tot destacant que “ja són 19 edicions del Mercat de Cultura i Tradicions d'Aitona, un fet que posa de manifest “l'excel·lent salut” de què gaudeix aquest singular esdeveniment. Prop de 20 anys “d'esforços, perseverança i molt de treball que han permès consolidar el Mercat Barroc de la Baronia d'Aitona com una de les propostes culturals de caràcter històric més atractives de les terres de Lleida”.

Entrant en més detall en els actes programats, la Cursa Embarrocat, impulsada pel Club d’Atletisme d’Aitona, serà una de les activitats estrella d’aquesta dinovena edició del Mercat Barroc. La prova oferirà enguany tres recorreguts, amb curses de 10 i 5 quilòmetres i una caminada de 7.

Al llarg de la jornada, els visitants també podran gaudir de diferents activitats lúdiques i culturals per a totes les edats. Entre elles, un espectacle i una exhibició amb falcons, una parada de Fruiturisme amb productes gastronòmics de proximitat i de quilòmetre zero, la ‘Llegenda de les llagostes’, ball barroc, batucada, jocs infantils, mostra d’oficis i portes obertes a Sant Gaietà, Sant Antolí i a la Casa Natal i la Casa Asil de Santa Teresa Jornet.