El Magnífic Fest by Lleida Musica Festival s’instal·la a Les Firetes i accentua el segell lleidatà en la seva segona edició

07/03/2023
Se celebrarà del 15 al 18 de juny i comptarà amb noms com ara Camela, Viva Suecia, Dani Fernández, Miranda!, La Casa Azul, Arde Bogotá, Sexy Zebras, Dàmaris Gelabert i Xiula, entre d'altres



La nova ubicació i un major accent lleidatà seran les grans novetats de la segona edició del Magnífic Fest by Lleida Music Festival, que s'ha presentat aquest dimarts a l'Espai Cerveser de la fàbrica San Miguel a Lleida. El festival se celebrarà al recinte firal Les Firetes del 15 al 18 de juny i comptarà amb un cartell amb noms de primer nivell del panorama musical, com ara Viva Suecia, Dani Fernández, Miranda!, La Casa Azul, Arde Bogotá, Sexy Zebras, Dàmaris Gelabert y Xiula.

La presentació ha comptat amb la participació d'Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. També hi han intervingut José Antonio Farràs, cap de Vendes d'Hostaleria Nordest de Mahou San Miguel; Santi Salvador, gerent de Lleida Músic Festival; Toni Cabero, representant de La Traca Events; Sergi Solís, representant de Line Up i Oscar Enrech, de La Casa de la Música; Ignasi Amor, regidor de Joventut, Festes i tradicions i Esports de la Paeria; i Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria i president de Turisme de Lleida.

El Magnífic Fest by Lleida Music Festival està obert a tot tipus de públic i presenta un cartell amb prop d'una cinquantena de grups i artistes rellevants de l'actual panorama musical i dona l'oportunitat de donar a conèixer grups emergents. L'indie, pop, rock, música catalana, electrònica, rumba i música infantil ompliran el recinte firal de Les Firetes amb concerts de gran format al centre històric de la ciutat amb concerts gratuïts per donar a conèixer nous grups i artistes.

El Magnífic Fest és un festival lligat al territori, que oferirà a tots els seus emplaçaments una àmplia oferta gastronòmica amb un magnífic maridatge, el de Magna de San Miguel, una cervesa i una marca que donen suport de nou a un festival que convida a redescobrir i a gaudir de Lleida i posa en valor la música, el talent i la gastronomia local.

Els caps de cartell de la segona edició del Magnífic Fest són Camela, icònic grup espanyol i pares de la tecno-rumba, que porten en actiu més de trenta anys; Arde Bogotá, la banda d'indie-rock que està revolucionant el panorama musical amb la seva frescura; l'imparable Dani Fernández, guanyador del premi a millor artista a Los40 Music Awards 2022 i nominat als MTV Europe Music Awards; Viva Suecia, un altre dels grups referents del panorama indie espanyol, amb un so molt característic que enguany encapçala multitud de cartells de festivals; els argentins Miranda!, un dels millors grups del món d'electropop i indiepop, guanyadors de cinc premis MTV i Europe Music Awards; La Casa Azul, conjunt que mescla ritmes dels anys 70 i 90 creant cançons alegres que sonen sense parar; la música, compositora, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert; i Xiula, un dels grups més importants del moment per al públic infantil, amb l'espectacle d'animació musical i educatiu. Aquests dos darrers seran protagonistes de l'oferta que proposa el festival per als més petits.

Els concerts principals del Magnífic Fest se celebraran al recinte firal Les Firetes de Lleida, on hi haurà dos escenaris en els quals hi actuaran també artistes i grups com la cantautora Gessamí Boada, els grups lleidatans Sexenni i Selva Nua, Lal'Ba, Boye i Mabel Flores, entre altres. Els dies 16 i 17 de juny, en què el festival s'allargarà fins la matinada, l'espai obrirà les seves portes a les 20.00 hores i tancarà a les 5.00 h. Els concerts del centre històric seran totalment gratuïts i transcorreran entre les 11.00 h i les 20.00 h. Hi haurà un total de quatre escenaris amb concerts de grups i artistes emergents on també se celebrarà la Mostra Stellart amb la col·laboració de la Casa de la Música de Lleida.

Els infants seran els protagonistes del darrer dia de festival amb l'anomenat 'Magnífic en família' a Les Firetes d'11.00 h a 14.00 h i de 16,00 h a 22.00 h, amb activitats com la representació teatral de l'obra 'UH! Quin cangueli', de la companyia lleidatana Xip Xap, jocs, inflables i els concerts de Dàmaris Gelabert i Xiula.

El Magnífic Fest té com a objectiu oferir tota una experiència musical a les Terres de Lleida amb un festival molt estiuenc i únic a la demarcació, així com participar a la reactivació del centre històric de la capital del Segrià. El festival busca crear una experiència completa als visitants d'arreu del territori que es desplacin a la ciutat amb motiu de la cita.

Magnífic Fest és un esdeveniment creat per les empreses Line Up, La Traca Events i Cal Sortir 2020 i que compta amb el suport de Magna de San Miguel, l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida i l'IEI.

Podeu trobar més informació i comprar les entrades a la pàgina web del festival: www.magnificfest.com.