El festival Errant tanca el seu primer cap de setmana d’activitat a Gósol amb l’atenció centrada en els dos itineraris d’art

24/04/2022
Organitzat per l’IEI i amb una proposta que inclou una trentena d’artistes de totes les disciplines, l’Errant viurà la seva segona i darrera entrega la setmana vinent

 

‘Errant. Itineraris d’Art i Pensament’ tanca avui a Gósol el seu primer cap de setmana d’activitat, en què el festival ha ofert els dos itineraris d’art que proposava. La jornada ha comptat amb la presència de Joan Josep Ardanuy, director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, entitat que és al capdavant de l’organització amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gósol, del Consell Comarcal del Berguedà i del Molí de Gósol.

El primer itinerari, al voltant de l’antiga església de Santa Maria del Castell de Gósol, ha permès gaudir de les instal·lacions a la natura d’Aleydis Rispa, Jaume Amigó, Joan Codina Donaire, Nil Nebot i Carlota de Carvajal, Núria Rion, Ona Trepat Rubirola i Vicky Benítez. El segon itinerari s’ha ubicat a la ruta que porta als plans de Gósol, on hi ha les restes d’un fortí que presumiblement es remunta a l’època de les guerres carlines, i on hi han intervingut les artistes Anna Dot i Olga Olivera-Tabeni.

A més, també han tingut lloc diverses accions entre poètiques, místiques i musicals: l’artista Pep Aymerich i la violoncel·lista Lluïsa Paredes han presentat dos peces en les quals la destral, el tronc, el xerrac i el violoncel han esdevingut els protagonistes, mentre que l’artista neorupestre Nil Nebot i la ballarina Carlota de Carvajal han sorprès amb la peça de dansa ‘L’Eixam’. Igualment, el músic Arnau Obiols ha presentat el seu disc ‘Tost’, un ritu sonor i íntim en plena natura, i la cantautora i poetessa Ivette Nadal ha sortit a la recerca d’identitats poètiques, filosòfiques i musicals amb el nou projecte en format de trio ‘Cançons de nit’. 

Com és habitual, el festival Errant porta l’art i el pensament a les diferents poblacions de la demarcació de Lleida, i enguany ho fa a Gósol, el petit poble on Pablo Picasso va fer, l’any 1906, una estada d’uns tres mesos. Errant queda ara pendent del seu segon cap de setmana, els dies 30 d’abril i 1 de maig, per completar una proposta en la que hi hauran pres part més d’una trentena d’artistes de totes les disciplines.