El festival Errant afronta el seu segon i darrer cap de setmana d’activitat a Gósol

29/04/2022
Un taller de construcció de sons d'ocells, els diàlegs, la música i la dansa acapararan l'atenció el dissabte al Molí de GósolLa

figura de Picasso serà l'eix el diumenge, en què també hi haurà un fi de festa amb la música d'acordió com a gran protagonistaEl

festival 'Errant. Itineraris d'Art i Pensament' afronta el seu segon cap de setmana d'activitat, amb el qual posarà fi a la seva tercera edició, en què té com a escenari Gósol. Errant està organitzat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gósol, el Consell Comarcal del Berguedà i el Molí de Gósol.

L'Errant es va posar en marxa divendres passat i va donar pas a un cap de setmana en què el protagonisme va ser per als dos itineraris d'art, el primer al voltant de l'antiga església de Santa Maria del Castell de Gósol, i el segon, a la ruta que porta als plans de Gósol. També es van oferir diverses accions entre poètiques, místiques i musicals.

Aquest dissabte, l'Errant es desplaçarà fins al Molí de Gósol. Allí, les famílies gaudiran del taller de construcció de sons d'ocells a càrrec del Drapaire Musical; i els adults, del pensament, la poesia, la dansa i la música d'arrel tradicional, que inundaran el programa del dia. Els tradicionals diàlegs de l'Errant seran conduïts per la periodista cultural Emma Quadrada, que conversarà amb la jove escriptora Núria Bendicho Giró, per una banda, i, per l'altra banda, amb la poetessa Laia Carbonell Ferrer. En l'apartat musical i de dansa, es podrà gaudir de l'espectacle 'Silur', amb la poeta Sònia Moya acompanyada de la ballarina Maria Ribera i del músic Manel Fortià, mentre que La Companyia MINIMíssimA, amb Gerard Díaz, Lali Mateu i Roger Cusidó, presentarà 'I potser sentiràs el campanar'. També s'oferirà un dinar a preu popular al Molí de Gósol.

L'Errant acabarà diumenge amb una conferència performativa on la historiadora de l'art, doctora en filosofia i experta en Picasso, Jèssica Jaques Pi, juntament amb la performer Meritxell de Soto, abraçaran des del coneixement i l'acció artística les influències que el pintor va exercir sobre Gósol, i les que el poble infligí a l'artista. Per tancar el festival, i a la plaça del poble, l'acordionista de Ribera de Cardós, Roser Gabriel Pla, acompanyada del contrabaixista Gerard Avellaneda, faran un tast del seu nou disc 'L'Arbre Humà'. I, tot seguit, mentre l'Ajuntament de Gósol oferirà un vermut popular, tindrà lloc la festa musical de tancament de l'Errant 22 amb la participació de Roser Gabriel Pla, Gerard Avellaneda i acordionistes i músics de Gósol.

Podeu consultar tota la programació a www.errantfest.cat.