El Festival de Pasqua consolida l’oferta musical de Cervera amb el suport de l’IEI

09/03/2022
La vicepresidenta Estefania Rufach diu a la presentació que es tracta d’un esdeveniment que aposta per la tradició i el territori, uns valors que comparteix plenament l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El certamen se celebrarà del 7 al 16 d’abril vinents en diferents espais de la ciutat i permetrà gaudir en 5 espais diferents de 12 concerts centrats en la música clàssica

 

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, ha participat aquest dimecres a la presentació del 12a edició del Festival de Pasqua de Cervera, que ha tingut lloc a l’Auditori Municipal de Cervera.

A més d’Estefania Rufach, l’acte ha comptat amb les intervencions de Joan Santacana, paer en cap de Cervera; Albert Turull, director del Serveis Territorials de Cultura a Lleida; i Jordi Armengol, director artístic del festival.

En la seva intervenció, Estefania Rufach ha felicitat l’organització pels dotze anys de vida d’un certamen que dota Cervera d’un element més per consolidar-se com a referent en el món de la música, a la vegada que ha expressat el suport a un festival que representa tots els valors que defensa l’Institut d’Estudis Ilerdencs, com són la tradició, les arrels, el territori i una aposta decidida per la cultura entre els públics de totes les edats.

El Festival de Pasqua de Cervera de Música Clàssica Catalana se celebrarà del 7 al 16 d’abril vinents, jornades en les quals es podran escoltar i viure 10 produccions musicals diferents (incloent-hi una coproducció i una producció pròpia) que es concretaran en un total de 12 concerts, distribuïts en 6 dies i en 5 espais d’actuació diferents: el Paranimf de la Universitat, l’Auditori, l’església de Sant Joan, el Conservatori i el Gran Teatre de la Passió.

Organitzat per la Paeria de Cervera, el festival és un punt de trobada per al sector de la música clàssica a Catalunya. A la vegada, vol seguir sent un espai de coneixement i divulgació de la música clàssica catalanes, per la qual cosa també s’organitzen diferents activitats paral·leles. Concretament, tindran lloc dos conferències al voltant de les figures de Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort, i una exposició sobre la fàbrica de rotlles de pianola propietat del pare de Blancafort.

Enguany, repeteix a la direcció artística el músic i musicòleg Jordi Armengol, el qual aprofundirà en les bases iniciades en l’edició anterior, és a dir, un repertori català en diferents formats i amb grups i intèrprets de gran qualitat. A més, s’insistirà en la recuperació del patrimoni històric musical. En serà un exemple, la interpretació d’un motet trobat a l’Arxiu Comarcal de la Segarra. Armengol també? vol continuar estrenyent lligams amb diferents festivals i iniciatives musicals. Així, per exemple, es farà lloc una coproducció amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), gràcies a la qual es podrà descobrir la ‘Missa Regalis’ de Francesc Valls.

Per últim, la programació també vol homenatjar grans figures de la música del nostre país al llarg de la història. En aquest cas, Cassadó i Blancafort han estat els escollits en motiu del 125è aniversari dels seus respectius naixements. A més, també torna el concert escolar, després de dos anys sense poder-lo programar a causa de la pandèmia. Ho farà amb ‘Pere i el llop’, amb LleidArt Ensemble i el Ballet de Barcelona, el dijous 7 d’abril al Gran Teatre de la Passió. El concert inaugural, el dissabte 9 d’abril, al Paranimf de la Universitat, anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell sota la direcció de Gloria Isabel Ramos, i donarà pas a una setmana de música simfònica, de cambra, coral, d’arrel popular, del barroc, del romanticisme, dels segles XX i XXI, tot plegat en una programació molt transversal per arribar a tota mena del públics.

Podeu consultar tota la informació a: https://festivaldepasqua.wordpress.com/.