El Festival Bmoll crearà xarxa apropant els artistes musicals de Ponent a les piscines, cellers i llocs emblemàtics dels pobles

14/03/2024
Paupaterres Produccions és al capdavant d’aquest projecte amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que n’ha acollit avui la presentació

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació del Bmoll-Festival Itinerant de les Terres de Lleida, un cicle de concerts intersetmanal organitzat per Paupaterres Produccions amb la col·laboració de DO Costers del Segre, la col·laboració artística de Cases de la Música i d’Estrats de Ponent i el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L’acte ha comptat amb la participació d’Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i Marc Calderó i Eduard Escaño, representants del Festival Bmoll. També han assistit dues representants de DO Costers del Segre i Eva Balcells, del Festival Bmoll.
En la seva intervenció, Rufach ha felicitat als organitzadors del Festival Bmoll per “l’impuls de l’entitat per apropar la música i el món cultural que tenim a les terres de Lleida”. El Festival Bmoll tindrà la particularitat d’apropar la música a les piscines i als nuclis locals, amb el que “podrem gaudir de concerts de casa nostra durant l’estiu”.
Aquesta serà la segona edició d’un festival que es va posar en marxa l’any passat i que té com a objectiu crear una xarxa entre grups/cantautors de la demarcació de Lleida per tal de poder gaudir de la música en directe i de qualitat durant l'estiu, en un entorn tan refrescant com poden ser les piscines municipals o entorns especials i espais singulars de les contrades dels pobles lleidatans. Tot plegat dona com a resultat un circuit cultural permanent i de creixement econòmic per als grups i per als pobles, augmentant la visibilitat de tots i impulsant la cultura musical de Lleida com a motor econòmic.
Així, des del Festival Bmoll es proposa un cicle de més de trenta concerts intersetmanals a les piscines dels municipis de Ponent i als cellers de la DO Costers del Segre, així com a llocs emblemàtics dels pobles. Tot i que la programació no està tancada, el projecte vol abraçar diferents estils musicals dins un format acústic, per tal de mostrar la diversitat de músiques que s'estan fent al territori. Bmoll es realitzarà entre la primavera i la tardor, des d’abril fins a finals d’octubre, oferint una sèrie de concerts pels pobles de la demarcació. Així doncs, durant els dijous/divendres d’aquests mesos, a Ponent es podrà gaudir d'una xarxa de concerts de qualitat, amb formacions musicals de Lleida.