El Cor Euridice fa una crida al voltant de l’emergència climàtica amb el concert ‘Som natura’ a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

23/10/2022
La formació coral ha convidat a fer una reflexió, a través de la música, sobre els efectes que l'acció humana té sobre el nostre entorn i sobre tot el planeta

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat aquest diumenge l'escenari del concert 'Som natura', del Cor Euridice, una proposta que la mateixa formació ha concebut com un reflexió coral al voltant de l'emergència climàtica sota la direcció de Dolors Ricart Amanós.

El concert ha estat, doncs, com una mena de 'manifest' que ha convidat a gaudir, a través de la música, de la bellesa i la força de la natura, i a la vegada ha animat a reflexionar sobre els efectes que l'acció humana té sobre el nostre entorn i sobre tot el planeta, des de la globalitat a la individualitat.

El Cor Euridice és una formació coral de dones de les Borges Blanques fundat el 1993. Format per una dotzena de cantaires de les Garrigues i dels voltants, vol anar més enllà de la música, ja que a través d'ella i d'altres elements vol fer sentir i compartir la seva veu sobre diferents temàtiques, com ara la natura, el progrés, la destrucció i també sobre l'esperança.

Pel que fa al programa que han ofert aquest matí a l'IEI, ha inclòs les peces 'Nga iwi e' (tradicional maorí), 'El grillo' (Josquin Des Prés), 'Mae e' (Kentaro Sato), 'Lollipop' (Julius Dixson Beverly Ross), 'Vokalstudie' (Harald Weiss), 'Ah, dolente partita' (Claudio Monteverdi), 'What a Wonderful World' (G. David Weiss i B. Thiele), 'Elegy for the Arctic' (Ludovico Einaudi), 'Pare' (Joan Manuel Serrat') i 'Heal the world' (Michael Jackson).