El cicle ‘La humilitat’ de l’IREL aterra a l’IEI amb una conferència del poeta Jordi Pàmias

09/02/2023
L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs és l'escenari de les tres darreres sessions que s'han programat



El poeta Jordi Pàmias ha estat el protagonista, aquest dijous, d'una nova entrega del cicle de conferències 'La humilitat'. La sessió ha dut per títol 'Poètica de la humilitat' i s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que acull les tres darreres xarrades programades dins el cicle. A l'acte, presentat pel director de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Josep Maria Forné, hi ha assistit el director de l'IEI, Joan Josep Ardanuy, i el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

Un cicle que compta amb la coordinació de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL), que és al capdavant de l'organització juntament amb la Fundació Joan Maragall, la Universitat de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida.

'La humilitat' és un cicle que es desenvolupa al llarg del curs 2022-23 i que té com a objectiu reivindicar la humilitat per tal de realitzar-nos com a humans. Es va posar en marxa l'octubre passat amb la lliçó inaugural, que va anar a càrrec de Joan J. Busqueta amb la sessió titulada 'L'aire fresc de la humilitat a la història', celebrada a la UdL. Les tres sessions següents van tenir lloc a la seu de l'IREL i van comptar com a ponents amb David Jou (va parlar sobre 'Física i humilitat: la sorpresa inacabable del món'), Anna Maria Agustí ('Humilitat i humiliació en la societat de l'ego') i Blanca Manzano ('Humilitat i maduresa personal'). El cicle es completarà amb dos noves entregues, en tos dos casos al mateix escenari que la d'avui, l'Aula Magna de l'IEI: el 9 de març, amb Ferran Sàez ('Raó i humilitat') i el 13 d'abril amb Mar Pérez ('Benaurats els humils').