Debat virtual entre millenials i generació Z el dimecres 7 d’abril a culturaiei.cat organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs

06/04/2021
Hi intervindran l’artista i activista Mia Biosca, i els alumnes de la UdL Abel Estiarte i Paula Álvarez, actuant com a moderador l’historiador Marc Macià



El canal culturaiei.cat serà l’escenari virtual, el dimecres vinent, 7 d’abril, de la sessió ‘OK BOOMERS: Debat entre mil·lenistes i generació Z’. L’acte es podrà seguir via streaming a partir de les 18.00 hores i comptarà amb la participació de l’artista i activista lleidatana Mia Biosca, i dels alumnes de la UdL Abel Estiarte Viles i Paula Álvarez Magrí, actuant com a moderador Marc Macià, historiador i coordinador de la Secció de Geografia i Història de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que és l’organitzadora de la sessió.

Aquestes dues generacions s’han trobat un món construït per la generació boomer i abandonat per la generació X on es fa molt difícil prosperar. Sovint s’ha contraposat el debat generacional a la lluita de classes o a la d’identitat, però aquestes generacions assumeixen totes les cares d’aquest puzzle polièdric. El debat vol donar veu a les generacions nascudes entre 1980 i 2010, que ara poden tenir entre 19 i 39 anys, i a les quals tocarà, tard o d’hora, heretar un món que no els agrada i que no els deixa realitzar els seus somnis. Són dues generacions unides per un vocabulari en comú: crisi, precarietat, contestació social, atur, pandèmia, docència virtual, tocs de queda, etc. Conceptes clau per entendre per què hi ha una creixent desconnexió entre generacions que, a més, coincideix amb l’anomenada bretxa digital.

El debat també preveu abordar altres temes, com ara el concepte de ser jove i fins a quina edat arriba, l’existència o no d’un tap generacional que frena les expectatives vitals de les generacions venidores, l’afectació que la identitat i la classe tenen en el debat generacional, la propensió a la conflictivitat social de les actuals generacions, el panorama econòmic i de crisi permanent que ens espera, la capacitat per canviar les coses, el futur de les generacions que vindran, etc.