Clara López presenta a l’IEI les conclusions del projecte ‘El patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial’

26/05/2023
La jornada també ha inclòs una taula rodona sobre ‘ODS, patrimoni i educació’ i una conferència de Gemma Carbó sobre ‘Intel·ligència cultural per la sostenibilitat’

 

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha servit com a marc per a la presentació de les conclusions del projecte ‘El patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial’, que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, que ha donat la benvinguda als presents.

La jornada ha començat amb la presentació d’aquestes conclusions a càrrec de Clara López, coordinadora del projecte. A continuació s’ha celebrat una taula rodona sobre ‘ODS, patrimoni i educació’ amb representants de diferents entitats participants: Antoni Bardavio i Sònia Mañé, del Camp d'Aprenentatge de la Noguera; Glòria Jové, del Departament de Ciències de l'Educació-Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida; i Maria Carme Jiménez, de l’Institut de Recerca Ramon Muntaner, actuant com a moderador Miquel Sabaté, del Museu de Lleida.

La sessió ha acabat amb una conferència de tancament a càrrec de Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural (l'Espluga de Francolí), que ha parlat sobre ‘Intel·ligència cultural per la sostenibilitat’.

El projecte ‘El patrimoni, eina educativa al servei del desenvolupament territorial’ està impulsat per la Secció de Sociologia i Educació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Hi participen una quinzena d’entitats de les comarques de Lleida que treballen al voltant del patrimoni des de qualsevol de les seves diferents dimensions per tal de potenciar la seva transformació, de manera que les seves pràctiques educatives puguin ser alineades amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Es tracta d’una iniciativa pionera, ja que l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’àmbit del patrimoni i l’educació és, encara, un camp immens per explorar.