César Cierco i Montserrat Esquerda parlen sobre la vacunació a la darrera de les dos sessions de les Jornades de Salut de l’IEI

17/03/2021
La conferència ha dut per títol ‘Vacunació i salut pública a debat’ i s’ha pogut seguir via streaming al canal culturaiei.cat.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha celebrat aquest vespre la darrera de les dos sessions programades dins les Jornades de Salut Pública i Drets Fonamentals que ha organitzat.

Tal com ja es va fer en la primera entrega, celebrada dimecres passat, la d’avui s’ha desenvolupat en format virtual via streaming a través del canal culturaiei.cat. En aquesta ocasió, els protagonistes han estat el doctor César Cierco, professor titular de la UdL de Dret Administratiu, i Montserrat Esquerda, directora de l’Institut de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, que han parlat sobre ‘Vacunació i salut pública a debat’.

Les Jornades de Salut Pública i Drets Fonamentals han tingut el seu origen arran de la situació de pandèmia, que ha tornat a posar d’actualitat debats com els drets i les llibertats individuals davant la salut pública, o fins on pot arribar la vacunació col·lectiva, o el dret a negar-s’hi, com a eina fer frenar l’expansió de la pandèmia, que precisament ha estat l’eix de la jornada d’avui.

La primera sessió es va celebrar dimecres passat i va anar a càrrec de la doctora Laura Salamero, professora lectora de Dret Administratiu de la UdL, que va parlar sobre ‘Restriccions de Drets Fonamentals en temps de pandèmia’.