Carlos Cortés, Carmel Curcó i José Manuel Pérez posen en valor la riquesa micològica de la Mitjana en un llibre

19/11/2020
‘Bolets de les terres de Lleida. Bosc de ribera del parc de la Mitjana’ s’ha presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs
La Secció de Micologia de la casa és al darrere d’una obra que presenta la tipologia del bosc d’aquest indret i els fongs que hi viuen
L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dijous, de la presentació del llibre ‘Bolets de les terres de Lleida. Bosc de ribera del parc de la Mitjana’, de Carlos Cortés, Carmel Curcó i José Manuel Pérez.
L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, de Carme Herrero, responsable de la Secció de Micologia de l’IEI, a més dels coautors de l’obra. També ha assistit el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy.
‘Bolets de les terres de Lleida. Bosc de Ribera del parc de la Mitjana’ està estructurat en dos grans capítols: el primer està dedicat a la descripció i les característiques del parc natural de la Mitjana de Lleida des d’un punt de vista paisatgístic i de tipologia de bosc, i el segon, a la presentació dels fongs que hi viuen, amb la metodologia utilitzada per a l’elaboració del treball, la descripció i la il·lustració de les espècies identificades, el seu ordre taxonòmic i, finalment, la caracterització de la comunitat fúngica d’aquest espai natural.
Es tracta, doncs, d’una obra que vol anar més enllà dels habituals llibres de micologia, ja que s’ha intentat que tingués diverses lectures i que fos d’utilitat tant per a l’amant de la natura que visita la Mitjana de manera lúdica, com per al micòleg, aficionat o professional, que tingui interès en aquest hàbitat del bosc de ribera.
De la mateixa manera, també s’ha volgut posar en valor allò que suposa l’espai natural de la Mitjana per a la Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs des que aquesta es fa formar l’any 1990 fins a l’actualitat, ja que la Mitjana ha estat, i és encara, una de les àrees de prospecció de les terres de Ponent que tots els membres de la secció han visitat algun cop.
Els autors han volgut agrair molt especialment el suport de l’IEI a l’hora de publicar el llibre, així com la col·laboració de la Regidoria de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria de Lleida per haver-los permès la prospecció i recol·lecció del material d’herbari dins del parc.