Art i solidaritat es donen la mà al calendari d’AREMI 2024, que s’ha presentat a l’IEI

20/11/2023
 

En aquesta edició, la iniciativa ha comptat amb la implicació de l’artista Benjamí Tous, que ha creat 13 pintures amb fruites i verdures, i de voluntaris de l’Associació Amics de la Foto de Lleida

La imatge de cada mes és la fotografia dels 13 quadres presentada per persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat usuàries dels serveis d’AREMI

Joan Talarn destaca que “la tasca d’AREMI ens fa sentir l’orgull de pertànyer a aquesta ciutat i a aquest territori”

 

El president de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en la presentació del Calendari Solidari 2024 de la Fundació Privada AREMI, que ha tingut lloc aquest dilluns a l’Aula Magna de l’IEI.

A més de Joan Talarn, a l’acte hi han participat Maria Eugènia Puig-Gros, directora dels serveis territorials de Drets Socials de la Generalitat a Lleida; José Crespín, subdelegat del Govern espanyol a Lleida; Maria Mercè Batlle, presidenta de la Fundació Privada AREMI, i la vicepresidenta coordinadora del calendari i responsable de comunicació d’AREMI, Elisenda Ros. També hi han assistit Agustí Jiménez, vicepresident de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, vicepresidenta de l’IEI, Joan Gilart, diputat de la Diputació de Lleida, a més d’altres representants polítics, usuaris d’AREMI i representants de les firmes patrocinadores del calendari.

En el seu parlament, Joan Talarn ha expressat la satisfacció que suposa, per a la Diputació i per a l’IEI, el fet d’acollir un acte que ja és tot un clàssic de cada final d’any, com és la presentació d’aquest calendari solidari d’AREMI.

El president ha destacat que AREMI és una d’aquelles entitats del tercer sector que, més enllà de la feina que realitzen en favor de les famílies amb persones amb paràlisi cerebral, “ens fa sentir l’orgull de pertànyer a aquesta ciutat i a aquest territori”, perquè fa palès que hi ha “bones persones que fan coses bones per als demés”.

Talarn ha manifestat la seva convicció que el calendari tindrà una molt bona acollida entre la ciutadania, “ja que hi apareixen molts somriures de solidaritat”  i facilitarà que els usuaris d’Aremi siguin “una mica més feliços gràcies també a la nostra contribució personal”.

Segons han detallat Maria Mercè Batlle i Elisenda Ros, el Calendari Solidari d’AREMI per al 2024 compta amb el suport de l’artista Benjamí Tous, que s’ha involucrat de manera directa i personal en el projecte, i que avui ha intervingut en l’acte a través d’un vídeo. Per a la confecció del calendari, Tous ha creat 13 pintures que representen fruites i verdures que han servit per contextualitzar-les en diferents indrets, com ara el mercat de Fleming, l’espai Sunka, finques de famílies de persones de l’entitat i espais propis, com és el cas d’una aula de l’escola AREMI o bé la cuina de la Residència i el centre AREMI. En aquestes localitzacions, voluntaris de l’Associació Amics de la Foto de Lleida, coordinats per Josep Maria Font, que també era present a l’acte d’avui, han fotografiat persones usuàries amb els quadres de Benjamí Tous.

Les empreses que col·laboren econòmicament en fer possible l'edició del calendari han permès que el preu de venda de cada exemplar, 5 euros, suposi una donació íntegra per a programes i activitats que es promouen des d’AREMI en benefici de tot el col·lectiu de persones que fan ús dels serveis de l’associació.

Des d’AREMI hi ha també la voluntat de fer una exposició d'aquests quadres i d’altres cedits per l'artista, per tal de possibilitar-ne la venda per obtenir uns beneficis extres per a programes i activitats que promou l'entitat per a persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars de les terres de Ponent.

A més, durant tota la jornada d’avui, com a complement a la presentació i per tal de promocionar el Calendari Solidari AREMI, davant de l’IEI s’hi ha instal·lat una paradeta que gestionen nois i noies de l’entitat amb professionals i acompanyants, on venen exemplars del calendari. Per a l’ocasió lluiran una postu-xapa ‘I Love Tractors’ del Senyor Postu de regal.

A partir d’ara ja es pot fer comanda de calendaris a través dels telèfons 973 264 644 i 973 225 732, i també mitjançant diferents espais que s’aniran comunicant a través de les xarxes socials d’AREMI.