‘Aquí, amb Josep Cuní’ omple les ones de talent lleidatà amb un programa especial emès dels de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

21/06/2021

Ha entrevistat el president de la Diputació, Joan Talarn, i alguns dels protagonistes de la campanya ‘A casa nostra, conreem talent’.

El programa de la Cadena SER ‘Aquí, amb Josep Cuní’ s’ha emès aquest dilluns des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en el que ha estat una edició especial dedicada al talent lleidatà.

De fet, el programa de Josep Cuní ha posat l’accent en la campanya ‘A casa nostra, conreem talent’, una iniciativa conjunta de la Diputació de Lleida, la Paeria i la Generalitat que es va presentar el passat divendres a la Seu Vella i que té com a objectiu posar en valor les potencialitats de la Plana de Lleida i fomentar l’autoestima per tal de contribuir a la recuperació post-Covid.

‘Aquí, amb Josep Cuní’ ha entrevistat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en una conversa en la que també han participat el periodista Joan Cal i l’escriptora Marta Alòs. Talarn ha remarcat la necessitat de deixar enrere els complexos i posar en valor el talent i l’excel·lència lleidatans, que van molt més enllà de la producció agrària i donen noms de relleu en àmbits tan diferents com són els esports, la cultura, la gastronomia i la innovació. Talarn ha posat l’accent sobre la unió existent entre les institucions de Lleida, la qual ha permès tirar endavant aquesta campanya, amb la qual “s’ha començat a explicat algunes de les nostres singularitats i la lleidatanitat que ens caracteritza”. Així, ha puntualitzat que “Barcelona per Lleida és una oportunitat, però també hem de fer veure que Lleida per Barcelona també ho és”.

Davant dels micròfons de la Cadena Ser, Talarn ha destacat que Lleida és un “territori ric i amb altres capacitats”, per això, ha puntualitzat que hem de seguir treballant perquè “aquest talent que tenim, i que te tendència a marxar fora perquè altres ofertes de treball, es quedi aquí”. En aquest sentit, Talarn ha posat de manifest unes de les problemàtiques actuals, com és el despoblament tant del territori de la plana de Lleida com del Pirineu, recordant que des de la Diputació de Lleida es treballa decididament per intentar revertir aquesta situació a través del suport i els ajuts als municipis, com amb el desplegament de la fibra òptica. Talarn també ha incidit en que s’ha de millorar les comunicacions, com són les carreteres i que per això es necessària la inversió del Govern de la Generalitat i de l’Estat.

Pels micròfons de Josep Cuní també hi han desfilat alguns dels protagonistes de la campanya ‘A casa nostra, conreem talent’, com són Ares Lahoz, pilot d’autocròs; Joan Folguera, empresari tecnològic; Teresa Carles i Jordi Barri, empresaris gastronòmics; Ingrid Teixidó, titellaire; Tina Barila, infermera de l’Hospital Arnau de Vilanova; i la pagesa Geno Camats.