Alpicat acull amb el suport de l’IEI el segon dels tres concerts del cicle ‘La música del Silenci’ d’homenatge al personal sanitari

21/11/2021
L’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior ha ofert un repertori format per obres per a orquestra de corda de diferents autors americans

 

La sala La Unió d’Alpicat ha estat aquest diumenge l’escenari del segon dels tres concerts que formen part del projecte ‘La música del Silenci-Cicle de concerts de l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior’, una iniciativa que compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels tres ajuntaments de les tres poblacions que visitarà (Mollerussa, Alpicat i la Seu d’Urgell), i que té com a objectiu homenatjar el personal sanitari homenatjarà el personal sanitari per la seva tasca durant tot el temps de pandèmia.

De fet, el concert ha comptat amb l’assistència de representants del sector sanitari d’Alpicat, a més de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, de l’alcalde de la població, Joan Gilart, i de membres de la corporació municipal.

El públic d’Alpicat ha pogut gaudir de la música de l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, una formació que serveix de pont entre les orquestres i bandes de conservatoris i escoles de música i les professionals, que ha actuat sota la direcció de Jordi Castellà i ha comptat amb Judith Terribas com a veu solista.

El programa ha estat format per obres per a orquestra de corda de diferents autors americans, en un repertori conegut com a ‘Route 66’ que ha inclòs, en un primer bloc, compositors d’una línia més clàssica i continuadors de la tradició musical europea, i a la segona part, obres i melodies conegudes de Broadway i la vessant americana més jazzística i moderna. 

Així, el repertori ha ofert creacions de Philip Glass (String Quartet No. 2 ‘Company’), Samuel Barber (Adagio for Strings), Caroline Shaw (Entr’acte), John Cage (4’33’’), George Gershwin (‘Summertime’ i ‘That Gershwin Rhythm’), Leonard Bernstein (medeley de ‘West Side Story’) i Stephen Sondheim/Bob Krogstad (‘Send in the Clowns’).

El cicle ‘La música del silenci’ es va posar en marxa el passat 7 de novembre al Teatre de l’Amistat de Mollerussa i acabarà dissabte vinent, dia 27, a les 19.00 hores, a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. La proposta està concebuda com un triple homenatge al personal sanitari en escenaris del territori, i és hereva del concert que l’IEI i la Diputació van organitzar l’any passat amb el concert ‘Essencial’ a la Seu Vella.