Alidé Sans i Antoni Nogués reflexionen sobre la creació en occità a la tercera jornada d’Òc Cultura que organitza l’IEI

24/10/2022
El cicle acabarà aquest divendres, dia 28, amb un taller de cant polifònic creatiu i un concert a càrrec de Blu l'Azard

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dilluns la tercera entrega d'Òc Cultura, que ha consistit en la conversa 'Trebalhar entara llengua: era bua en esperit', en què hi han intervingut Alidé Sans, cantant i activista aranesa, i el traductor Antoni Nogués.

El debat ha posat cara a cara dos generacions diferents, amb la joventut d'Alidé Sans confrontada amb l'experiència de Nogués, tots dos reflexionant sobre la creació en occità i sense moderador. Partint de la base que la Val d'Aran té molt de talent i que aquest talent s'expressa en diferents àmbits, han mirat de donar resposta a qüestions com ara què és per ells la creació en occità.

La quarta i darrera jornada d'Òc Cultura arribarà aquest divendres, dia 28, amb un taller de cant polifònic creatiu i un concert a càrrec de Blu l'Azard. Anteriorment, havia ofert la presentació de l'Antologia poètica 'Paraulas de hemnas', de la dona-poeta Paulina Kamakine, i 'Rodín en concert: Pantais Clus', amb el poeta i artista multidisciplinari Rodín Kaufmann. Òc Cultura és una iniciativa organitzada per la Secció d'occità aranès de l'IEI que proposa un viatge a través de la cultura, la història i la llengua occitanes, en aquesta ocasió mitjançant quatre propostes.