Albert Bayona i Jordi Jové instal·len la seva darrera col·laboració a La Gòtika de l’IEI

25/02/2022
L’exposició, que es podrà veure fins al 10 d’abril, fa una proposta que creua els llenguatges i en la qual la imatge de la realitat es fa a través de mecanismes de representació entre el passat i el futur

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’aquest divendres l’exposició “Five minutes before the wind blows it all away" "j'aime les nuages... les nuages qui passent...", d’Albert Bayona i Jordi Jové. La mostra es podrà veure a la sala La Gòtika fins al 10 d’abril.

Jordi Jové (Seròs, 1961) i Albert Bayona (Lleida, 1954) són dos figures referencials de l'art de casa nostra, el primer en el terreny de la pintura i el segon en el del videoart. Junts, han preparat una proposta que creua els llenguatges. No es tracta, a més, de la primera col·laboració entre ambdós artistes, atès que ja han unit forces en altres ocasions, com per exemple en l'exposició ‘A sangre fría’ a la galeria Sebastià Petit del 1989.

Ara tornen a aplegar la seva creativitat en una proposta en què la imatge de la realitat es fa a través de mecanismes de representació entre l'antic i el nou, entre el passat i el futur.  Mecanismes indirectes, com l'enregistrament amb vídeo de la imatge reflectida per un mirall còncau sobre una superfície plana, la mateixa sensació que potser alguns artistes renaixentistes van sentir en descobrir la imatge en moviment, en què les pintures són la base, la representació física, reinterpretades a partir dels apunts de camp, pintures distorsionades d'una realitat viscuda però transformada pel record, mecanismes a la fi d'un passat cap a un futur.