Adrià Puntí obrirà la segona edició del festival In_finit de Menàrguens¬, que s’ha presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

22/10/2021
Prysma Quartet i Iolanda Dolcet, Athanàgia i Koko-Jean&The Tonics completen el cartell d’un cicle de concerts que se celebrarà entre gener i abril de l’any vinent.

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres la presentació de l’In_Finit de Menàrguens, un festival que ja té tancat el cartell de la seva segona edició, prevista per als mesos de gener i abril vinents i que comptarà amb les actuacions d’Adrià Puntí, Prysma Quartet i Iolanda Dolcet, Athanàgia i Koko-Jean&The Tonics.

La presentació, celebrada a l’Aula Magna, ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i de l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvis, a més de l’assistència del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy.

Anna Maria Calvis ha defensa l’aposta que l’Ajuntament de Menàrguens fa per l’activitat cultural, que l’any passat va donar peu a la que va ser la primera edició de l’In_Finit, un cicle cultural que naixia amb la voluntat de donar suport a la cultura quan passava per un dels seus pitjors moments arran de la pandèmia. Aquella iniciativa va tenir una molt bona rebuda per part del públic de Ponent, i va encoratjar els organitzadors a seguir treballant en la mateixa línia: oferir espectacles d’alta qualitat d’arreu del país, però també de proximitat.

És en base a aquests paràmetres que s’ha confeccionat el cartell de la segona edició, que presentarà quatre artistes/formacions entre l’abril i el gener del 2022. L’encarregat d’obrir el festival serà, el 15 de gener, Adrià Puntí, un músic amb una llarga trajectòria i un nom força conegut dins el panorama musical català. Un cop es va dissoldre el que va ser el seu primer grup, Umpa-Pah, Puntí va iniciar una carrera en solitari per la qual ha estat guardonat en dos ocasions per la revista ‘Enderrock’ amb el premi al millor disc de l’any. En aquesta ocasió, el músic gironí visitarà Menàrguens acompanyat de la seva banda.

El segon espectacle arribarà el 12 de febrer amb Prysma Quartet i Iolanda Dolcet, una de les dos formacions de Km0 que passaran pel festival juntament amb Athanàgia. Es tracta d’una banda formada per membres de l’Orquestra Julià Carbonell i que a Menàrguens presentaran l’espectacle ‘Heroïnes de l’òpera’, un concert on faran un repàs de les àries per a soprano més famoses de la història.

El 12 de març serà el torn per a Athanàgia, una banda ponentina de nova formació que presentarà el seu primer llarga durada, ‘De vent i òxid’. Acompanyats per tres músics més, els components d’Athanàgia oferiran la seva proposta, que beu dels ritmes tradicionals tot experimentant amb textures i amb nous instruments, com el handpan, amb la qual cosa han creat un estil i una sonoritat molt particulars.

L’In_Finit acabarà el 30 d’abril amb els barcelonins Koko-Jean&The Tonics, un grup ja conegut dins el món de la música negra i el blues que portarà a Menàrguens un directe carregat d’energia on reinterpretaran estàndards d’aquests gèneres i també oferiran creacions pròpies, entre elles el seu darrer treball, ‘Shaken&Stirred’.

Estefania Rufach ha expressat el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a un festival que va ser creat amb la voluntat de formar un cicle cultural estable a ponent que aglutinés diferents propostes ja consolidades però també nous projectes.