Adifolk instal·la a l’espai iX de l’IEI l’exposició commemorativa dels seus 50 anys de suport i difusió de la cultura popular

15/02/2023
La mostra, que ja passat per ciutats com ara Barcelona, Saragossa, Lisboa o Madrid, es podrà veure fins al 12 de març



L'exposició commemorativa dels 50 anys d'Adifolk s'ha instal·lat aquest dimecres a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, concretament a l'espai iX, on es podrà visitar fins al 12 de març vinent.

La mostra porta per títol '50 anys d'Adifolk. 1972/2022. Internacionalitzant la cultura popular des de 1972' i va sorgir l'any passat en motiu del 50è aniversari d'aquesta entitat. Resumeix la trajectòria de l'associació, els seus esdeveniments i les relacions internacionals, entre d'altres fets destacables, en el que és un recull de la projecció cultural catalana durant aquests 50 anys en què l'entitat ha centrat els seus esforços en dinamitzar la cultura popular de casa nostra i en donar-la a conèixer arreu del món. L'exposició, de caràcter itinerant, ja s'ha pogut veure en punts com ara Barcelona, Saragossa, Lisboa i Elvas (Portugal) i Madrid, entre d'altres.

Adifolk-Associació per a la Difusió del Folklore va nàixer l'any 1972 coincidint amb la celebració de les 1es Jornades Internacionals Folklòriques, amb el desig d'apropar a Catalunya tradicions folklòriques d'arreu del món. Amb el pas dels anys, el festival es va consolidar i, a més, va nàixer l'Aplec Internacional d'Adifolk com a gran mostra de la cultura popular catalana a l'exterior.

L'entitat té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets, mitjançant diferents intercanvis. Adifolk pertany al CIOFF-Comitè Internacional d'Organitzadors de Festivals Folklòrics, reconegut per la UNESCO.

Adifolk també es dedica a promoure i assessorar en temes de cultura popular catalana a festivals internacionals i en accions de promoció del nostre país a l'exterior. Dona suport, promociona i acompanya els grups de cultura popular davant festivals internacionals.

Entre les principals activitats que porta a terme, destaquen les esmentades Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, des de l'any 1972, i l'Aplec Internacional, que se celebra anualment des del 1988.