30/06/2023
La ciutat de Lleida serà l’eix i acollirà la gran festa final d’un certamen que se celebrarà des d’avui i fins al diumenge, i que també visitarà Castelldans, Almacelles, Les Borges Blanques, Torrebesses, Torres de Segre, Alcoletge i Benavent de Segrià

 

L’Aula Magna de l'Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest divendres la presentació de Fem Banda-Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida, que aquest any arriba a la seva 18a edició. Ho farà des d’aquest mateix divendres i fins al diumenge, amb la implicació dels ajuntaments de Castelldans, Almacelles, Les Borges Blanques, Torrebesses, Torres de Segre, Alcoletge, Benavent de Segrià i Lleida.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de la vicepresidenta en funcions de l’IEI, Estefania Rufach, de la regidora de Cultura de la Paeria, Pilar Bosch, i del director del festival, Amadeu Urrea, a més de la presència de diferents representats de la resta de municipis implicats en el Fem Banda. Hi ha assistit Cristina Canela, regidora d’Educació de Benavent de Segrià; Virtuts Fernandez, regidora de Cultura de Torrebesses; Conrad Llobera, alcalde de Castelldans; i Gabriel Florensa, regidor de Cultura de Torres de Segre.

Estefania Rufach ha donat la benvinguda als assistents i ha manifestat el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en un dels festivals de gran demanda. “Ens podem sentir molt orgullosos de tot el que fem a casa nostra”, ha manifestat Rufach, tot recordant que “la música ens enriqueix i ens fa lliures”.

Com és habitual, el festival es desenvoluparà en espais a l'aire lliure de les poblacions esmentades, on totes les formacions oferiran concerts públics i gratuïts, i com a colofó es farà una gran festa de cloenda amb tots els participants. En aquesta ocasió, aquest colofó serà un veritable plat fort, atès que consistirà en una coproducció conjunta que oferiran la Socjetà Muzikali Santa Katarina de Malta, la Sociedade Musical e Recreativa Obidense de Portugal i la Banda Municipal de Lleida a l’Auditori Enric Granados a les 19.00 hores. Una banda de més de 150 músics que serviran la millor cloenda possible a la 18a edició del festival.

Abans, però, Fem Banda haurà ofert un programa de concerts força complet que s’iniciarà aquest mateix divendres, 30 de juny, en dos punts: la plaça de la Vila d’Almacelles, on actuarà precisament la Socjetà Muzikali Santa Katarina de Malta, i la plaça Lluís Pelegrí de Torres de Segre, amb la Sociedade Musical e Recreativa Obidense de Portugal, en tots dos casos a les 22.00 hores.

L’activitat seguirà demà dissabte amb cinc concerts, un al matí i quatre a la nit. Així, la plaça Paeria de Lleida acollirà a les 12.00 hores un concert de benvinguda amb tres bandes: les dos esmentades anteriorment més els francesos de Les Sans Soucis de Bordeaux. Aquestes tres formacions repetiran actuació a la nit: Les Sans Soucis, a la plaça Catalunya de Castelldans; la Sociedade Obidense, a la plaça de l’Ajuntament de Benavent de Segrià; i la Socjetà Santa Katarina, a la plaça del Terrall de les Borges Blanques. El cinquè concert del dissabte tindrà lloc a l’església nova de Torrebesses i anirà a càrrec de la Banda de Música Sant Antoni de Portmany, de les Illes Balears.

Pel diumenge 2 al matí, s’han programat dos concerts més: el primer, a la plaça Major d’Alcoletge amb Les Sans Soucis de Bordeaux, i el segon, a la plaça Paeria de Lleida amb la Banda de Música Sant Antoni de Portmany. A la tarda, tal com ha quedat dit, se celebrarà el concert de cloenda a l’Auditori Enric Granados.

En total seran, doncs, quatre formacions musicals a més de la Banda Municipal de Lleida, amb 10 concerts en 8 poblacions a les quals, des de l’organització, s’ha volgut agrair l’aposta ferma que han fet per implicar-se en el festival Fem Banda.        

Podeu consultar el programa complet i tota la informació del festival a: https://www.fembanda.com.