Festa Major de l’IEI 2021

Posem en marxa una nova iniciativa per convidar tothom a  creuar la porta del nostre edifici i descobrir el pati, un espai que volem obert a la ciutadania, i on tothom s’hi pugui trobar a gust i se l’acabi fent una mica seu.  En concret, aquesta nova proposta és un envelat de la Festa Major de l’IEI.

Per què, una festa major?  Doncs per donar suport a tothom que s’esforça a recuperar els carrers, la festa, la música i activitat social que la pandèmia ens ha pres i, de passada, per tornar a repetir que la cultura és segura.  Aquesta proposta de festa major tindrà diferents elements:

·         Envelat. 

·         Gegants. 

·         Inauguració de la festa major

·         Espectacles infantils i sessions de ball, si és possible ballar

 

Envelat

El pati de l’IEI esdevindrà un autèntic envelat, amb els seu escenari, amb una coberta de guirlandes de llums i amb la recreació de casetes i altres elements propis de les festes majors de les nostres comarques, amb protagonisme de fotografies del nostre arxiu fotogràfic

 

Gegants

L’IEI es dota de dos gegantons que volen representar què és l’IEI.  Formalment, són dues creacions artístiques de l’escultora Sara Pons Arnal (autora, entre altres, de l’escultura en record de Florence Nightingale, instal·lada als jardins de l’Hospital Sta. Maria, de Lleida), que incorporaran caps de dos animalons:  un ruc i una cabra, per representar el coneixement i la creativitat (les ciències i les arts).  En tots dos casos, es fuig del tradicional cap humà en favor de dues bestioles, que lliguen amb la tradició de la faula com a transmissora d’ensenyances.  La cabra representa la follia creadora, i el ruc ens remet a les tradicionals orelles que es posaven a les escoles als mals estudiants, però ara com a representació de tot el contrari.

Els caps dels gegantons seran una creació artística en ells mateixos, ja que estan construïts amb un entramat de fils d’acer que donarà forma als volums  dels caps de les besties, però sense la solidesa ni les coloraines a què ens tenen acostumats els gegants tradicionals.  Aquest recurs de l’escultura a partir de fils d’acer és habitual en el treball de determinats creadors (Andreu Alfaro,  David Oliveira o, fins i tot el propi Jaume  Plensa) i produeix uns resultats d’una lleugeresa i una expressivitat sorprenents. 

Pel que fa als noms, hem optat per “Cabramusa” per a la representació de les arts i d’”Asepí” (Ase ), per a la de les ciències. 

 

Inauguració de la festa major

La inauguració es farà el dia 22 de juliol, a les 7 de la tarda.  A partir d’aquí, per als quatre dissabtes posteriors (fins arribar al cap de setmana del 14 i 15 d’agost, en què mig país està de festa major) es preveu una programació infantil i musical, en sessions de matí i tarda.

L’acte inaugural de la Festa Major de l’IEI anirà a càrrec de la companyia Campi qui Pugui, que tot just acaba de rebre un premi de la crítica per un dels seus espectacles.

Aquest acte d’inauguració comptarà amb tots els elements tradicionals de les festes majors, i hi col·laborarà la formació musical Bsumeta.  Per la seva banda, Lleida Televisió el retransmetrà en directe, en format streaming, a través de la seva seva pàgina web.

Tant l’acte inaugural com totes les activitats posteriors es faran seguint el protocol Covid vigent en cada moment. i s’emetrà, en directe, en streaming, a través de la web de Lleida Televisió.

 

Espectacles infantils i sessions de ball

 

Dissabte, 24 de juliol

12 h – Animació infantil

Jam- Le petit teatre ambulant

19 h – Ball de tarda

Bruixa Express 

 

Dissabte, 31 de juliol

12 h – Animació infantil

Nopatiskos Teatre—passem una estona             

19 h – Ball de tarda

 A  Kontra Korrent 

 

Dissabte, 7 d’agost

 12 h – vermut electrònic

NØLAH_LIVE

19 h – Animació Infantil

 SAC Espectacles- Contes i trifurques

 

Dissabte, 14 d’agost

 12 h – Teatre familiar

La Guilla Teatre - Quimera  

19 h – Ball de tarda

 MI&ME


Serà obligatori seguir la normativa vigent pel que fa a les mesures de contenció de la Covid-19.

Caldrà seguir en tot moment les instruccions de l’organització.

És obligatori el rentat de mans, portar mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Inscripció i registre abans de l’inici de l’activitat