L’IEI reivindica que la festa és cultura amb l’acte inaugural de la seva Festa Major amb Campi qui Pugui, la banda Bsumeta i els nous gegants de la casa, ‘Cabramusa’ i ‘Asepí’

22/07/2021
El Pati, convertit en envelat per a l’ocasió, acollirà des d’aquest dissabte i fins al 14 d’agost quatre jornades de música i diversió.

 

La Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha posat en marxa aquest dijous amb l’acte inaugural, en què la música i els nous gegants de la casa han estat l’atracció. L’acte ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha estat acompanyat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la vicepresidenta de la Diputació i de l’IEI, Estefania Rufach, el director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, els diputats Carles Gibert, Jordi Verdú i Agustí Jiménez, i els regidors de la Paeria Ignasi Amor i Jaume Rutllant, entre d’altres.

 

L’acte inaugural ha anat a càrrec de la companyia Campi qui pugui, que fa poc ha estat premiada per un dels seus espectacles, i de la banda Bsumeta, que ha ofert un concert. Aquestes dos formacions han estat, doncs, les encarregades de posar en sintonia el Pati de l’IEI amb una gran festa, l’espai més emblemàtic de la casa, que ha adquirit l’aparença d’un envelat per tal d’acollir l’acte d’avui i tots els que se celebraran els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost, sempre en dissabte i en doble sessió, al matí i a la tarda, i que tindran com a testimoni les càmeres de Lleida TV, que els oferirà via streaming.

 

La inauguració ha estat aprofitada per presentar en societat els gegants de l’IEI, batejats com a ‘Cabramusa’ i ’Asepí’ (Aseπ). Creats per l’escultora Sara Pons Arnal, els gegants volen donar forma a allò què és l’IEI i incorporen caps de dos animalons: un ruc i una cabra, per representar el coneixement i la creativitat (les ciències i les arts). Els caps estan construïts amb un entramat de fils d’acer que dona volum, però sense la solidesa ni les coloraines dels gegants tradicionals.

 

Després de la inauguració d’avui, la primera jornada de la Festa Major de l’IEI arribarà aquest mateix dissabte, al matí (12.00 hores), amb una animació infantil a càrrec de JAM, i a la tarda (19.00 hores), amb un ball amb Bruixa Express. Tots els actes seran gratuïts i amb aforament limitat, amb inscripció i registre abans de l’inici. A més, s’observaran totes les normatives i protocols anti-Covid vigents en el moment de la celebració de l’acte, tal com ja s’ha fet en la inauguració d’avui.