L’IEI presenta la segona edició ‘Temps de nadales’, i convida a cantar al Pati, del 12 al 24 de desembre, per reviure el sentit tradicional d’aquest gènere

16/11/2022
La iniciativa ofereix a les formacions vocals i rapsodes, sigui quin sigui el seu nivell, la possibilitat de compartir les seves cançons nadalenques o poemes

S'hauran d'inscriure prèviament i disposaran d'una hora per cantar, o per recitar, sense ajuts tècnics i a peu dret davant un públic que tampoc s'asseurà

L'Institut d'Estudis Ilerdencs torna a posar en marxa per aquestes festes nadalenques la iniciativa 'Temps de nadales', mitjançant la qual convidarà a cantar o recitar nadales al Pati de l'IEI a les diferents formacions vocals i a tothom que desitgi participar-hi, independentment de quin sigui el seu nivell artístic.

'Temps de nadales' està concebut com una invitació i una crida a tothom que vulgui venir a cantar o recitar nadales al Pati de l'IEI, entre el 12 i el 24 de desembre. Amb la iniciativa, es vol retrobar el sentit tradicional i més popular del cant de les nadales al carrer, de manera gairebé espontània, pel pur plaer de cantar i fer Nadal, i amb un contacte molt directe i proper entre els cantaires i rapsodes, i el públic que els escolta o acompanya, en un espai tan acollidor i emblemàtic com és el Pati de l'IEI.

La proposta va adreçada a qualsevol formació vocal de qualsevol tipus, edat, procedència, nivell artístic,... Això sí, el repertori ha d'estar format de manera exclusiva per nadales interpretades en qualsevol idioma, i tots els participants hauran de venir amb ganes d'aportar les seves veus per fer plegats un Nadal ben lluminós i ple d'esperança.

Pel que fa a l'equipament tècnic, en aquesta ocasió no n'hi haurà, com tampoc cap escenari ni cap altre element més enllà de la instal·lació lluminosa del Pati, que oferirà un entorn sorprenent i acollidor. Les formacions cantaran sense amplificació, a peu de Pati, i el públic també estarà a peu dret. Els rapsodes sí que comptaran amb un petit equip de microfonia.

Pel que fa al temps de què disposarà cada formació, cal dir que cadascuna de les entitats participants tindrà reservada una hora per a la seva actuació, un temps que podrà ocupar totalment o parcialment només durant els minuts que necessiti. Aquest és l'únic límit: màxim una hora.

Tots/es aquells/es que estiguin interessats en venir a cantar nadales al Pati de l'IEI, només han de reservar el dia que els vagi més bé mitjançant correu electrònic a l'adreça [email protected] En cas que la demanda superi l'oferta d'hores, s'anirà ampliant per tal que ningú no quedi fora per manca d'espai.