El Premi Saó de Ponent presenta la seva setena convocatòria a l’IEI, amb una dotació de 5.000 euros per a l’obra guanyadora

17/11/2022
El Premi Saó de Ponent presenta la seva setena convocatòria a l'IEI, amb una dotació de 5.000 euros per a l'obra guanyadora


El guardó va destinat a textos teatrals per a espectacles de petit format que hauran d'estar localitzats a Mollerussa


L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació de la 7a convocatòria del Premi Saó de Ponent de Textos Teatrals per a Espectacles de Petit Format. El guardó és una iniciativa de Saó de Ponent que compta amb el suport de l'IEI de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Mollerussa.

L'acte d'avui ha comptat amb la presència d'Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l'IEI; Josep Ramon Domingo, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mollerussa; Francesc Pla, president de l'Associació Saó de Ponent; i Cristina Simon, membre d'aquesta entitat.

Tal com han detallat els representants de Saó de Ponent, el premi és obert a obres dramàtiques inèdites, en català i que no hagin estat representades amb anterioritat. La temàtica serà lliure i amb un màxim de quatre actors/actrius, i l'acció dramàtica haurà d'estar localitzada a Mollerussa, una condició que es va començar a aplicar en la passada edició. Cada autor podrà enviar un màxim d'un original a [email protected] abans de la data límit de lliurament, que és el 6 de febrer de 2023.

Quant als premis, la dotació és de 5.000 euros que aporta l'Institut d'Estudis Ilerdencs per a l'obra guanyadora, que a més serà publicada per Pagès Editors dins la col·lecció 'Teatre de Butxaca'. El jurat estarà format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila. El veredicte del jurat es farà públic durant l'acte de proclamació que se celebrarà el divendres 31 de març de 2023.

Les obres guanyadores en les sis anteriors convocatòries van ser 'Desgana', de Roger Pou, 'Absències', d'Eva Moreno, 'Pells mortes', d'Eva Saumell, 'Quan els arbres encara feien ombra' de Reyes Barragán, 'Amor particular', de Xavier Zanuy, i 'Només els corbs van tips', de Ramon Gomis, peça guanyadora de la passada edició.

Saó de Ponent és un projecte que té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, al territori de Ponent. Una de les eines que té per fer-ho és aquest Premi de textos teatrals per a espectacles de petit format, que permet visualitzar la qualitat del treball que es produeix a les comarques lleidatanes.