El Pati de l’IEI acull el mapping de l’exposició fotogràfica ‘Crits’ de la mà de Toni Prim en el marc dels actes del 25N

26/11/2022
S'han projectat les imatges que formen aquesta mostra de Raquel Aznar Peña, dedicada a visibilitzar i reflexionar al voltant de la violència masclista



Les parets del Pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs han estat aquest dissabte l'escenari d'un mapping que ha pres com a base les imatges que formen part de l'exposició 'Crits' en el que hi han intervingut la diputada d'Igualtat, Helena Martínez, i la fotògrafa Raquel Aznar.

Aquesta mostra recull una dotzena de retrats de dones, obra de la fotògrafa Raquel Aznar Peña, que han estat víctimes de la violència masclista. L'exposició es va instal·lar al Pati de l'IEI el passat 10 de novembre, i avui, just abans d'acabar la seva estada en aquest espai, ha estat objecte d'aquest mapping obra de Toni Prim Fotògraf i Tejera Studio amb la col·laboració de l'IEI i de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida. El mapping s'emmarca dins els actes del 25N-Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones.

L'exposició 'Crits' està formada per una dotzena de retrats fotogràfics en format 90x60 cm. Tots els retrats són de dones d'orígens i condicions ben diferents però que tenen el denominador comú d'haver patit algun tipus de violència masclista. El projecte vol transmetre la vulnerabilitat de les dones davant el masclisme i com estan sotmeses a una constant violació dels drets.

Amb l'ajuda de la fotografia, l'autora vol donar visibilitat i reflexionar sobre aquest fet, a la vegada que vol rebutjar la violència masclista en qualsevol de les seves formes, tot fent evident que la violència actua en qualsevol àmbit i no entén de posicions socials, culturals ni de raça. L'objectiu final és arribar a obrir una proposta de reflexió social i institucional vers la violència masclista.