Vine amb el teu cadenat

07/04/2022

Un 25 de març d’ara fa justament 80 anys, es posava en marxa el ‘Instituto de Estudios Ilerdenses’. Avui, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, hereu d’aquella primera institució cultural, “recull tot el bagatge de feina d’aquestes dècades i es vol projectar cap al futur, amb voluntat de servei a la ciutadania de les comarques lleidatanes i amb els ulls sempre posats en una societat canviant i en constant evolució”.

Amb motiu d’aquesta efemèride, l’IEI ha creat una instal·lació artística, amb el nom de ‘Ieiescultura’, que ha ubicat a l’exterior de l’edifici, fent “una crida a la participació ciutadana per tal que siguin les persones les que acabin donant contingut a la instal·lació, fent-se-la una mica seva”

Aquesta obra, concebuda com un esquelet de ferro que dibuixa les sigles de la institució (IEI), està formada per tres columnes metàl·liques amb estructura de gàbia. Cada columna està construïda mitjançant un enreixat on, tothom que vulgui, podrà anar penjant cadenats, de manera que, amb l’aportació de tothom, s’anirà vestint l’esquelet i donant forma a l’obra definitiva.