Marco Noris Sequere

31/05/2022

Sequere és un projecte artístic de l'artista Marco Noris, produït pel l'IEI (La Gòtika) que comença amb un acte simbòlic: recollir aigua al Delta de l'Ebre, i caminar riu amunt, pel Segre, per retornar-la a la seva font.

La mirada del protagonista d'aquesta gesta –l'artista– i el seu cos travessant l'espai i el temps, seran els instruments per a activar una lectura dels fenòmens de construcció identitària del territori; les vivències al llarg del recorregut i de l'espai travessat, amb la seva geografia, els seus topònims, les seves ciutats i les seves muntanyes, seran el disparador d'una recerca poètica sobre la memòria històrica, les relacions humanes i el territori. La paradoxa generada pel lliurament de la memòria del que va ser –l'aigua de la desembocadura– a l'origen –la font–, activa una reflexió sobre la història, sobre el cíclic, la repetició i el canvi.

L'aigua lliurada per mans de l'artista en un atuell produït per a l'ocasió, és un missatge que condensa l'experiència del caminant i la memòria del riu, que amb el cicle etern de les seves aigües representa l'irreversible transcórrer de la història que, en un sentit benjaminià, és també ruïna i oblit.

Aquesta caminada performativa SEQUERE es vol fer participativa. Marco Noris compartirà algunes etapes amb aquells/es qui vulgueu caminar amb ell. Podeu contactar amb ell als link's que us adjuntem per inscriure-us. Aquí també hi trobareu tota la programació amb dates, llocs i activitats previstes.

El projecte es presentarà a La Gòtika la temporada 2023.

http://m.noris.link/Sequere

 hola@marconoris.com

Places limitades.